25 Şubat 2013 Pazartesi

Tepekent’liler Kahvaltıda Buluştu



 24 Şubat Pazar sabahı Arel Üniversitesi Tepekent Kampüsü’nde Tepekent Kent Yönetimi ve Kent Konseyi’nin birlikte düzenlediği kahvaltı etkinliği gerçekleştirildi. Daha önce kendilerinden katılım sözü alınan B.Çekmece İlçe Kaymakamı Sayın İbrahim Yurdakul, B.Çekmece Belediye Başkanı Sayın Dr. Hasan Akgün ve Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Küçüksavaş da katıldı.

Sabah saat 10:00 da başlayan açık büfe kahvaltısında 500 kişiyi aşkın Tepekent’li bir araya geldi. Neşe içerisinde yapılan kahvaltının ardından Tepekent’li üyelerimizden Emine Aktaş’ın sunduğu tören faslına geçildi. Kent Konseyi tarafından hazırlatılan Tepekent ve Orman konulu video sunumu gösterildi. Tepekent’te yaşayan çocuklara daha yeşil bir kent bırakmanın önemi vurgulandı. Video sunumunun bitiminde Kent Konseyi Başkanı Bülent Kılınç bir konuşma yaparak Tepekent’te Kent Konseyi olarak bugüne dek yaptıkları çalışmaları anlattı ve Tepekent’te yaşayan herkesi Kent Konseyi çatısı altında birlikte olmaya çağırdı. Kılınç’ın konuşmasının ardından sunucu Emine Aktaş bir şiir okuyarak programın diğer kısımlarına geçti.

B.Çekmece Kaymakamı İbrahim Yurdakul’a ve Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e birer plaket verildi. Böyle anlamlı bir günde Tepekent’lileri yalnız bırakmayan İlçe Kaymakam’ı Yurdakul’un plaketini kent adına Tepekent Kent Yönetimi Başkanı Emre Sarısaltıkoğlu verdi. Plaketi aldıktan sonra kısa bir konuşma yapan Sayın Yurdakul; yeni başladığı bu görevde Tepekent’lilerle bir arada olmaktan ve onları tanımaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün adına hazırlanan plaketi de yardımcısı Nuraydın Sak teslim aldı. Sak’a plaketini Tepekent İşletme Kooperatifi üyesi Adnan Orbeği verdi.

Tepekent’te uzun süredir ikamet etmekte olan Tepekent’liler için de plaketler verildi. 15 üyenin plaket aldığı törende, Başkan Emre Sarısaltıkoğlu ve 16. Dönem Milletvekili olan Ayhan Altuğ, Tepekent’lileri temsilen birer konuşma yaptılar. 

Ardından Ağaç ve Orman konulu şiir yarışmasında birinci olan Tepekent Bahadır Demir İlköğretim Okulu öğrencisi Nurgül Kör’e bir tablet PC hediye edildi. Hediyesini Kaymakam İbrahim Yurdakul’un elinden alan Nurgül Kör yazmış olduğu şiiri okuyarak herkesi duygulandırdı.

Törende Tepekent Ormanı’nın kurulması için bağışta bulunan üyelere de birer sertifika verildi ve yapmış oldukları bu bağışların ne kadar önemli olduğu vurgulandı. 

Kahvaltı etkinliğinin sonuna doğru B.Çekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de törene katıldı. Gündeminin yoğunluğu sebebiyle kahvaltının tamamına yetişemediğini söyleyen Akgün, Tepekent’te olmaktan dolayı çok memnun olduğunu ifade etti. 

Kahvaltı etkinliğinin sonunda tüm Tepekent’liler Tepekent Çocuk Ormanı’na ağaç dikmeye davet edildi ve katılan herkese teşekkür edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder