25 Şubat 2013 Pazartesi

Büyükçekmece Belediyesi Tam Kadro Tepekent’teydi



Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve tüm kadrosu 24 şubat Pazar günü düzenlenen Tepekent Çocuk Ormanı, Ağaç Dikme Şenliği’ne katıldılar. Başkan yardımcıları Nuraydın Sak, Ahmet Bayraktar ve Bayram Ali Üner ile birlikte Zabıta Müdürü İbrahim Kaya ve Park ve Bahçeler Müdürü Çağlayan Gürsel de Tepekent’teydiler.

Gelecek nesillere yemyeşil bir kent bırakma idealiyle gerçekleştirilen bu anlamlı etkinlikte, B.Çekmece Belediyesi de Tepekent’i yalnız bırakmadı. Tepecik Caddesi üzerindeki rekreasyon alanında yeşerecek olan Çocuk Ormanı yarının çocuklarına bırakılacak en değerli miras olacak.
Ağaç Dikme Etkinliği tören alanında şehitlerimiz anısına Saygı Duruşu’nda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı’nın ardından Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün çok anlamlı bir konuşma yaparak kendisinin çok önemsediği ağaç ve orman sevgisinin, her Türk vatandaşında olması gerektiğini, bugünün çocuklarının yarının büyükleri olacağını ve o çocuklara şimdiden verilecek en güzel hediyenin ağaç sevgisi olduğunu ifade etti. 

Şu anda İstanbul’da en fazla yeşil alana sahip ilçenin B.Çekmece olduğunu belirten Akgün, mevcut yeşil alanların daha da arttırılması için çok çaba harcadıklarını, bu uğurda mücadele veren herkese destek olduklarını da açıkladı. Bu sebeple yeşil kent Tepekent’in daha da yeşil bir kent haline gelmesinde emeği geçen herkesi kutladığını söyleyen Akgün, bundan sonra her yıl şubat ayının son Pazar gününü “Tepekent Doğa ve Çevre Günü” olarak ilan etti ve çocukları da yanına alarak ağaç dikilecek alana geçti.

Tepekent’li çocuklarla beraber ağaç diken Akgün; bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi ve “Geleceğimiz sizlersiniz, bu gencecik fidanlar size emanet” diyerek herkesi fidan dikmeye davet etti. Bir konuşma yapan Akgün, Tepekent’in hak ettiği değere kavuşması için kent içinde natamam durumda bulunan villaların sahiplerine ihtarda bulunulacağını, yasal olarak bu evlerin tamamlanması için Belediye’ye düşen görevleri yapacaklarına söz verdi. 

Tepekent’in en çok ihtiyaç duyduğu faktörün nüfus yoğunluğu olduğu gerçeğini bir kez daha ifade eden Akgün; natamam durumdaki bu evlerin tamamlanarak oturuma başlanması için yapılacak olan çalışmaların gerekliliğinden bahsetti. 

Ağaç şenliğinin ardından Dr. Hasan Akgün yardımcıları ve müdürleriyle beraber, geniş çaplı bir Tepekent gezisi yaptı. Ağaç dikme alanından başlayan yürüyüş Tepekent içinde bulunan gölet alanına yöneldi. Tepekent’in içinde doğal bir güzellik olan Gölet Alanı’nın etrafında gerçekleşen yürüyüş esnasında, bu göletin çeşitli kuş türlerine ev sahipliği yapıyor olmasının Tepekent için bir şans olduğunu dile getirdi. 

Farklı türlerdeki balık yavrularının bu alana bırakılması ile göletin bir balık avlama sahası haline gelebileceğini söyleyen Dr. Hasan Akgün, gölet kenarına belediye tarafından yapılabilecek iskeleler yardımıyla amatör balıkçılığın özendirilebileceğini söyledi. Gölet alanının etrafındaki yürüyüş yolunu inceleyen Akgün, bu yolun üzerine yapılacak seranderlerle ve zemin çalışmasıyla herkesi adeta yürüyüş sporuna davet edeceğini söyleyerek, bu güzel alanın bir piknik alanı haline getirileceğinin sözünü verdi. 

Tepekent’lilerin de katıldığı yürüyüş kortejinin istikameti Tepekent Sosyal Tesisleri’ne yöneldi. Tenis kortlarının bulunduğu alanın alt kısmına bir gölet daha yapmayı düşündüğünü söyleyen Akgün, bu gölet üzerinden karşıya geçişi sağlayacak bir de köprü yapılacağını müjdeledi.

B.Çekmece Belediyesi’nce gerçekleştirilen yaz spor okulları kapsamında tenis ve basketbol kurslarının Tepekent Spor Kulübü’nde yapılacağını söyleyen Akgün, Tepekent’in tertemiz havasının ve yeşil dokusunun gençlerin motivasyonuna önemli katkı sağlayacağı yönündeki öngörüsünü ifade etti.

Tepekent Kent Yönetimi ve Tepekent Kent Konseyi’ne gerçekleştirdikleri bu güzel organizasyon için teşekkür eden Başkan Akgün, yeşil kent Tepekent’e alkışlar arasında veda etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder