16 Şubat 2013 Cumartesi

Tepekent Kent Yönetimi Büyükçekmece Belediye Başkanlığı’ndaydı

Tepekent Kent Yönetimi Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ü makamında ziyaret etti. 06.02.2013 günü, tüm Tepekent Kent Yönetimi üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen ziyarette Akgün, tüm üyelere “Nutuk” isimli birer DVD hediye etti. Gündemin yoğunluğundan dolayı hemen konulara geçildi.

Tepekent’in içerisinde bulunan ve doğal bir güzellik olan Gölet Alanı ile ilgili olarak, Sayın Akgün’ün daha önce vermiş olduğu; bu alanın düzenleneceği ve halkın kullanımına açılacağı yönündeki sözü hatırlatıldı. Akgün Bu gölet alanının etrafına uygun malzemenin döküleceğini, yolun bordürünün yapılacağını ve yürüme yoluna bank, spor aletleri ve çocuk oyun parkı temin edileceğini söyleyerek ilgili birime bu çalışmanın Mayıs ayına yetiştirilmesi talimatını verdi. Mayıs ayının ilk haftası bu alanda bir piknik düzenleneceğini ve açılışının bu vesileyle yapılacağını belirten Dr. Hasan Akgün, 24 şubat tarihinde Tepekent’te düzenlenecek olan “Ağaç Dikme Şenliği” ile birlikte bu iki organizasyona da katılmaktan mutlu olacağını belirtti.

İkinci konu olarak Çatalca – Tepekent bağlantı yolu meselesi ele alındı. Yapımına başlanmış olan bu yol için dökülen dolgu malzemelerinin kalitesiz olduğunu ve doğru malzeme kullanılması yönündeki taleplerinin bulunduğunu ifade eden Tepekent Kent Yönetimi, sürecin hızlanması için Belediye’den destek istediklerini de belirtti. Başkan Akgün ilgili birimlere konuyu aktararak çözülmesi için talimat verdi.

Tepekent’in gündemindeki en önemli konulardan biri olan emlak rayiç bedelleri konusu da masaya yatırıldı. Başkan Akgün, bu konuyla ilgili olan yetkiliden bilgi alarak, komisyon öncesi detaylı bir çalışma yapmaları yönünde talimat verdi. Ayrıca Tepekent’te rayiç bedellerinin düşük tutulması yönünde gerekenin yapılacağını da ifade etti.

Tepekent Kent yönetimi’nin Büyükçekmece Belediyesi ziyareti, Tepekent adına son derece yapıcı ve ümit verici bir neticeyle sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder