8 Ağustos 2012 Çarşamba

Tepekent’te Geri Dönüşüm Çalışması’na Başlandı

Tepekent’te çevre bilincinin yaygınlaştırılması adına, geri dönüşümü olan atıkların ayrı toplanması çalışmasına başlandı.

Tepekent Yönetimi’nin ve Büyükçekmece Belediyesi’nin ortaklaşa aldığı
 karar neticesinde, Tepekent’te yaşayan ailelere geri dönüşümün rengi olan mavi renkteki atık poşetlerinin ve broşürlerin dağıtımına başlandı. Oturum olan her eve tek tek gidilerek yapılan çalışmada, evlerden çıkarılan atıkların ayrı toplanmalarının önemi anlatıldı. Toplanan atıkların hem ekonomiye, hem de çevre korumasına sağlayacağı katkılardan bahsedildi.

Poşetlere plastik, kağıt, cam ve metal atıkların konulabileceğinin anlatıldığı çalışmada, bu poşetlerin başka amaçla kullanılmaması gerekliliği ve içerisine çim, moloz ve yemek artıkları gibi organik çöplerin atılmaması da önemle vurgulandı.

Tepekent’te Perşembe ve Cuma günleri toplanacak olan bu atıklar, mavi geri dönüşüm poşetlerine doldurularak sabah yetkililerin kolayca almasını sağlayacak şekilde kaldırıma konulacak. Dolu olan poşetleri alan ekipler, ev sahibini rahatsız etmeden temiz ve boş bir yeni poşeti evin kapısındaki posta kutularına bırakacaklar.

Tepekent içerisinde B kapısından Özgürlük Caddesi’ne kadar olan bölgede yer alan evler Perşembe günleri, Özgürlük Caddesi’nin de dahil olduğu ve Tem Otoyolu’na kadar olan bölgedeki evler ise Cuma günleri atıklarını sokak kapısının dışına bırakacaklar.

Kent sakinlerinin çok olumlu tepkilerle karşıladığı bu uygulamanın artarak devam edeceği belirtiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder