26 Ocak 2013 Cumartesi

Tepekent’teki Çam Ağaçlarında "Çam Kese Böceği" Görüldü

Tepekent’teki yeşil alanlarda bulunan muhtelif çam ağaçlarında “Çam Kese Böceği” oluşumuna rastlandı. Konuyla ilgili olarak üyelerimizden Prof. Dr. Sabri Sümer bir rapor hazırladı ve en kısa zamanda bu böcek ile mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

Ülkemizdeki pek çok ormanlık alanda varlığı gözlemlenen bu tür ile mücadele yöntemlerinin de açıklandığı raporla beraber, Tepekent Kent Yönetimi Fidanlık ekibi harekete geçti ve böcek kozalarıyla mücadele çalışmasına başlandı.

Çam dallarının yeni sürgün verdiği noktalarda yuvalanan bu böcek türü aslında bir çeşit kelebek ve eğer önlem alınmaz ise, çok kısa zamanda ağaçlık alanın tümüne yayılarak ağaçların tamamının kaybedilmesine sebep olabiliyor. Bu tehlikeli duruma karşı en kısa zamanda önlem alınacağını belirten Tepekent Kent Yönetimi, Prof. Dr. Sabri Sümer’in hazırladığı raporda belirttiği mücadele yöntemlerine riayet ederek bu sorunun en kısa zamanda giderileceğini ve Tepekent’le özdeşleşmiş olan “yeşil” kavramının korunması için ne gerekiyorsa yapılacağını ifade ettiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder