13 Nisan 2013 Cumartesi

Tepekent’te Namık Kemal Zeybek’i Ağırladık



Eski Kültür bakanlarımızdan, değerli siyasetçi ve fikir adamı Sayın Namık Kemal Zeybek, 13 Nisan Cuma akşamı Arel Üniversitesi konferans salonunda “Ehl-i Beyt ve Anadolu Medeniyetleri” konulu bir konferans verdi.

Namık Kemal Zeybek ilk önce Tepekent Kent Yönetimi’ni ziyaret etti. Kendisine Tepekent hakkında kısaca bilgiler verildi ve Tepekent’te bulunmasından duyulan memnuniyet ifade edildi. Ardından Saat 19:00 da başlayan konferansın yapılacağı Arel Üniversitesi’ndeki salona geçildi.

Tepekent Kent Yönetimi adına Başkan Emre Saltık bir açılış konuşması yaparak, Tepekent’te bir gönül insanı olan Namık Kemal Zeybek’i ağırlamaktan onur duyduklarını ifade etti. Bu güzel konferansın gerçekleştirilebilmesi için yaptıkları katkılardan dolayı Arel Üniversitesi mütevelli heyeti başkanı Kemal Gözükara’ya da teşekkür eden Saltık, kürsüyü Zeybek’e devretti.

Konferansta İslam tarihi hakkında genel bilgiler veren Zeybek, konuyu Hz. Ali’ye getirerek günümüzde Türkiye coğrafyasında yaşayan Aleviler ve Sünnilerden bahsetti. Bu iki toplumun ayrışmasının kökenlerine değindi ve Hz. Ali’nin hem Sünniler hem Aleviler için ne ifade ettiğini açıkladı. Hz. Ali’nin din olgusunda maneviyatı temsil ettiğini söyleyen Namık Kemal Zeybek, toplantıdaki konuklara; Hz. Ali bakışına sahip olmanın önemini hiç unutmamalarını ve herhangi bir konuda karar vermeleri gerektiğinde danışılacak tek mercinin akıl ve vicdan olduğunun altını çizdi.
Konferansın sonunda soru cevaplara geçildi ve konuklar konferansla ilgili konularda sorular sordular. Sorulara tek tek cevap veren Zeybek, İslam çatısı altında toplumumuzun ihtiyaç duyduğu bütünlüğün yakalanmasına ve kardeşlik esasının gönüllere yerleştirilmesine yönelik yaptığı konferanslarına devam edeceğini de ifade etti. Konferansın sonunda Yönetim Kurulu Namık Kemal Zeybek’e günün anısına bir de plaket hediye etti.

Yaklaşık 3 saat süren konferansın ardından katılan herkese teşekkür eden Namık Kemal Zeybek, kendisiyle resim çektirmek isteyenleri de kırmadı. Küçük ve büyük herkesle bol bol resim çektirdikten sonra üniversiteden ayrıldı.

Tepekent Kent Yönetimi’nin yemek davetine de icabet eden Zeybek, güzel konularla süslediği sohbetlerine yemekte de devam etti. Tepekent’te gördüğü yakınlık ve samimiyetten dolayı çok memnun olduğunu ifade ederek emeği geçen herkese çok teşekkür etti. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder