1 Mart 2013 Cuma

Tepekent’te Natamam Evlerle İlgili Çalışma Başlatıldı


Tepekent’te yıllardır bitirilmemiş halde duran ve kent için olumsuzluk addeden natamam durumdaki binalarla ilgili, Tepekent Kent Yönetimi tarafından bir çalışma başlatıldı.

Geçtiğimiz sene kent envanteri çalışması kapsamında nihai durumları tespit edilen ve bugünlerdeki son kontrollerde bitmemiş olduğu belirlenen evlerin sahiplerine yazılı bir ihbar gönderilerek, binalarını ve peyzajlarını bitirmeleri isteniliyor. İadeli taahhütlü olarak gönderilen mektuplarda, binanın son halinin resmi ve Büyükçekmece Belediyesi’nin bu konudaki belediye meclis kararına dair bir evrak da bulunuyor.

Bitmemiş evlerin bir an evvel bitirilerek oturuma açılması konusunda Büyükçekmece Belediyesi’nin de tam desteği mevcut. Tepekent Kent Yönetimi’nin defaatle dile getirdiği bu konuya Başkan Dr. Hasan Akgün de destek veriyor. 24 Şubat tarihindeki Tepekent Çocuk Ormanı Şenliği kapsamında Tepekent’e gelen Akgün; natamam binalar konusuna da değinmişti. Belediye olarak ruhsat iptaline kadar varabilen yaptırımlarda bulunabileceklerini hatırlatan Akgün; bu evlerin sahiplerinin ivedilikle evlerini tamamlamalarının gerekliliğinin altını çizdi.

Çalışma Tepekent içerisinde mevcut adalardaki tüm evleri kapsıyor ve binanın ve peyzajın tamamlanarak kente yaşanılırlık ve görsellik kazandırmayı hedefliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder