27 Haziran 2012 Çarşamba

Tepekent’teki Çöplerin Toplanması Hakkında

Yaz mevsiminin başlaması ve okulların da tatile girmesinin etkisiyle, Tepekent’te yaşayanların sayısı da artmaktadır. Nüfus hareketliliği dolayısıyla çöplerde de artış gözlenmektedir.

Evsel atıkların konteynerlere atılmamasından dolayı, kent sokaklarında nahoş görüntüler ve kokular oluşmaktadır. Atıkların muhakkak surette evlerin önünde bulunan konteynerlere atılarak kapaklarının kapalı tutulması gerekmektedir. Bu konteynerlar Büyükçekmece Belediyesi ekiplerince düzenli olarak boşaltılmaktadır. Çöplerin alınmaması durumunda Kent Yönetimi’nin telefonlarına bilgi verildiği takdirde, en geç 1 gün içinde ekipler tarafından alınması sağlanacaktır.

Diğer taraftan villaların bahçelerinde bulunan otların biçilmesinden veya ağaçların budanmasından dolayı oluşan bahçe atıklar ise; poşetlere doldurularak yine Kent Yönetimi’ne haber verilmeli ve Fidanlık ekiplerince alınması sağlanmalıdır.

Ayrıca tadilat yapılan binalardan çıkan çeşitli molozlar ise, ev sahiplerinin kontrolünde kent dışındaki moloz dökme alanlarına yönlendirilmeli, site içerisindeki boş alanlara moloz atılmamalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder